Neon 1

Marek Kielgrzymski

Nierdzewna chwila zsączona bojaźnią

wahadła nieba romantycznie grają

gorycz przestrzeni beton transpozycje

konstrukcja ziemska twarda i matowa

Błyska się w trzewiach demon kłami razi

element lichy nadwiera się w chłodzie

wieczór umiera sierść w ciemności błyska

okna pozorów gorzą mamidłami

Jeszcze oddychać przyjdzie całą piersią

teraz umykać rzecz godna i słuszna

sygnały z miasta wibrują wysoko

         z siebie do siebie stygnące powietrzem

 

 

         http://www.youtube.com/watch?v=kEK0HPwpp8A

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim