dobra łza

Marek Kielgrzymski

                         T.

 

we śnie odnalazłem

batyskaf wrześniowy

schodziliśmy razem

w granatowe głębie

tajne prądy nas niosły

i pchały ku sobie

 

za matową taflą

szarego bulaju

utulał się w siebie

świat ciśniennych bajęd

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim