dreszcz sierpniowy

Marek Kielgrzymski

                                T.

będę pisał dla Ciebie wiersze

bo cały z wierszy jestem

literę mam w oku

 

w sierpniu i w lutym

w jaskrawości czasu

zapach Twych włosów

sławił będę lekko

 

a Ty całuj mnie w deszczu

w zawierusze lata

w spacer zaklęta

muślinowym zmierzchem

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim