T.
A więc chłód jesienny
wrześniowy formularz
biała siostra przemyka
z fioletowym kwiatem
Niekonieczny dziś jestem
odejść mógłbym w pola
gdzie bociany złociste
klekot snują rdzawy
Nie przyjdziesz
i korytarz mży spacerem wiatru
nasza miłość zakwita
w krwiobiegu jesieni