jasny wiersz

Marek Kielgrzymski

                         T.

                                               

Twoich ust tu nie ma

ale jesteś ze mną

rozplatasz w mym sercu

niteczki spokoju

 

Obłaskawiam przestrzeń

powoli powoli klucz dobywam

z dni

 

obiady tu smaczne

gesty ostrożniejsze

nie wolno oceniać

ani trzaskać drzwiami!

 

Powieki przykryją

co nie jest już ważne

oczy zgodzą przyszłość

tęczą Twego blasku

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim