jasny wiersz

Marek Kielgrzymski

                         T.

                                               

Twoich ust tu nie ma

ale jesteś ze mną

rozplatasz w mym sercu

niteczki spokoju

 

Obłaskawiam przestrzeń

powoli powoli klucz dobywam

z dni

 

obiady tu smaczne

gesty ostrożniejsze

nie wolno oceniać

ani trzaskać drzwiami!

 

Powieki przykryją

co nie jest już ważne

oczy zgodzą przyszłość

tęczą Twego blasku

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim