każdy ma swoje wzgórze z którego patrzy

Marek Kielgrzymski

nikomu nie udowodnisz, że żyłeś.

słowa to tylko dźwięki. mrówki głosu,

które idą. co po nich to białe. czarne.

widzisz i opowiadasz. tyle możesz.

uwierzą ci albo nie. płyńmy dalej. batyskaf

wytrzyma bądź nie. będziemy bladzi

         wpatrywać się w piach. W PIACH.

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim