nikomu nie udowodnisz, że żyłeś.
słowa to tylko dźwięki. mrówki głosu,
które idą. co po nich to białe. czarne.
widzisz i opowiadasz. tyle możesz.
uwierzą ci albo nie. płyńmy dalej. batyskaf
wytrzyma bądź nie. będziemy bladzi
wpatrywać się w piach. W PIACH.