tworzenie

Marek Kielgrzymski

nie ma mnie w roślinach

nie ma mnie w betonie

a myśl jasna zawodzi

a myśl cicha uwiera

 

nie ma mnie dla siebie

powietrze w łuk zwarte

tępe światy pozorów

wywierzyska treści

 

teraz tworzę aleję

okamgnień wzorzystych

perlistych zachłyśnięć

realnych zwidowisk

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim