Piosenka dla T

Marek Kielgrzymski

Moja miłość jak kropla

piosenka ukryta

blaskiem Twoich oczu

zarysem bioder

 

Ukołysany słowami

które mówią o szczęściu

z ust Ci sczytuję przyszłość

Mówisz: będziemy

mówię: Będziemy

 

I drzewa grają stulistnie

gniady zmierzch galopuje

gubimy i odnajdujemy dłonie

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim