Kiedy mówimy Do Widzenia
wiatr zrywa liście
kręgi na wodzie rozbiegają się
Kiedy mówisz Żegnaj
woda wzburzona płynie
potok występuje z brzegów
oddech dławi się w krew
obca własna twarz
(banał karykaturalny)
Lepiej nie mówić nic
obserwować siebie
z oddalenia
nucić piosenkę, która jest
o niczym
meandruje opada
i zacicha w szelest