Piosnka Szeptana (wcale nie smutna)

Marek Kielgrzymski

Kiedy mówimy Do Widzenia

wiatr zrywa liście

kręgi na wodzie rozbiegają się

 

Kiedy mówisz Żegnaj

woda wzburzona płynie

potok występuje z brzegów

oddech dławi się w krew

 

obca własna twarz

(banał karykaturalny)

 

Lepiej nie mówić nic

obserwować siebie

z oddalenia

nucić piosenkę, która jest

o niczym

meandruje opada

i zacicha w szelest

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim