Poszukiwanie 1

Marek Kielgrzymski

Czas

który pozostał

czas który mija w nas

eksplozje tratwy umocowania

serdeczny jestem w liściach października

 

nikt

i żaden świecący punkt

nie określi kierunku

nie wytyczy drogi

serce zwinne i gorące

w piersi –

drogowskaz jasnych duktów

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim