Szarość opuszcza mnie...

Marek Kielgrzymski

                                            T.

Szarość opuszcza mnie

gaszę wernisaże

wierzby uliczne

latarnie niemoty

 

Ukryte miejsce

w Tobie i w mej krwi

dla dotyku dłoni

i zmierzchów perlistych

 

Te wiersze tęsknią

spotykają marzą

Twój powab płynny

usta zamyślone

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim