telegram

Marek Kielgrzymski

Są tu ławki małe

plątanina krzewów

w lędźwiach sosny mądrej

medycyna szyszek

 

fale krwi gorącej

z moich korytarzy

karmią wargi jasne

mgławicowych perlisk

 

żuk, co drogę zgubił

leczy bruk zdrapany

w chitynową zbroję

         wklęty ma telegram  

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim