terapia spojrzenia (przebyt)

Marek Kielgrzymski

                                            T.

jeżeli zabiorę wiersz ten

w krainy słów białych

gdzie przestrzenie lśnienne

od powietrza spuchłe

i będziesz tam perlista

i dłonie Twoje ciche

...

 

nie trzeba mi więcej

roztrząsania nocy

okamgnień zetlałych

gnuśnych pokurczowisk

 

popatrzę na świat mój

okiem ptaka Ilbu

który utrącił

perfekcyjny smutek

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim