tylko teraz

Marek Kielgrzymski

                                             T.

Ktoś wszedł i zobaczył

ten mój wiersz dla Ciebie

drogi komunikat do Twojego serca

 

sygnał pogotowia przełamał południe

godziny stęknęły bólem realności

 

Wypogodzi się niebo

czoło mi wygładzi

Twój dotyk najczulszy

Twoja miłość do mnie

 

tylko teraz zgodnie

z rytmem Akademii

znajdę w sobie dobroć

i przychylność świata 

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim