* * *

truskafka

Chodź
opowiem ci
nie - bajkę
opowiem o tym
co będzie
jutro
nie - wczoraj

Będziemy
mieć dom
dom zbudowany
z miłoci
przyjaznią
otoczony
zaufaniem

Chodź...
posłuchaj

o naszym kominku
i dzieciach
usmiechniętych
siedzą
nam na kolanach
a my
pijemy
ciepłą herbatę
osłodzoną
czułoscią

Nie uciekaj...

Za naszym domem
stoją słoneczniki
złote główki
wyciągają
do słońca
one też
kochają

Nie chcesz słuchać...

Wiem...
ty żyjesz w innej bajce

truskafka
truskafka
Wiersz · 16 marca 2000
anonim