M.
Jeśli śnieg drobi
to ku twoim ramionom
jeśli pies wyje
to za tobą tęskni
wiatr i noc nic nie znaczą
jeśli przez nie idę w ciebie
przez sprawę kamienia
i ziemi
w piórach śniłek o brzasku
w szponach ciemnych leśmianów
grzeję ręce splątane
na padlinie wiersza