W piórach śniłek (antyliryk postleśmianowski)

Marek Kielgrzymski

                                           M.

Jeśli śnieg drobi

to ku twoim ramionom

jeśli pies wyje

to za tobą tęskni

 

wiatr i noc nic nie znaczą

jeśli przez nie idę w ciebie

przez sprawę kamienia

i ziemi

 

w piórach śniłek o brzasku

w szponach ciemnych leśmianów

grzeję ręce splątane

         na padlinie wiersza

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim