elipsy wrony...

Marek Kielgrzymski

elipsy

wrony

chylońskie pierwiosnki

psim swędem zakwitłe

w perystaltyce torowisk

rtęć w głowie

i w kieszeni skruszek

                     podwieczorku

tak wraca do siebie

Maganiusz pustelnik

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim