niezaopiekowany

Marek Kielgrzymski

Słowa

których nie ma

światła nieme bezbłędne

krew dworców

rozpędzone lśnieniem ulice

żelazne mosty cmentarze

Samotność jest sprzeniewierzeniem się prawu miłości*

 

 

*z eseju Karola Toeplitza

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim