Ruiny II

Marek Kielgrzymski

                                T.

 

spójrz na mnie

a zobaczysz trupa

który wyciąga do Ciebie

                              ramiona

 

spalony wierszem

spopielony miłością

zbieram z rzęs ciszę

upiornych pięknideł

 

byłaś tam

i ja tam furczałem

głodny słów Twoich

Twoich pocałunków

 

a teraz rozpacz

pod oczy podchodzi

i sny-truchła o brzasku

mamroczą

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim