frywolny los

Marek Kielgrzymski

skryta jest bajka losu

co znikąd na pozór przychodzi

kopie dołki niebieskie

w niebach nieskazitelnych

fryzuje dzieje z marmuru

dezynwolturą gruzu

płaci liśćmi zeschłymi

wysokim stanem wód

lekko mu młodość ucieka

i starość nie ogranicza

wirując plenipotentnie

nieboskłon skrami gwiazd karmi

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim