Gdzieświt

Marek Kielgrzymski

                                                       D.

                                      

Czuję Cię w nocnym pulsowaniu lamp

gdziekolwiek rozciągam pajęczą sieć

nasłuchiwania

 

(światło na granicy muśnięcia)

na powiekach świt

 

gdziekolwiek

 

myślę Tobą o przemijaniu

(dopracowuję zmienność

         gry świateł w źrenicach ognisk)

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim