harmonia

Marek Kielgrzymski

 

                              D.

jeśli tęsknota

ma Twoje imię

i w sytym zmierzchu

bez trwogi płynie

 

liścieję cichnąc

cichnę styczniejąc

w igliwiu słotnym

z ptakami dniejąc

 

nie ma potrzeby

nic dopowiadać

milczę i jestem

zamiast coś gadać

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 13 grudnia 2018
anonim