Literatura

sleď v kaleidoskopu (wiersz)

Yaro

ryby mají rád plavání, sety sleďů, střední melanž
s kluky, které už nikam neuskutečňujeme
to bylo devadesátá léta, čtyři ráže čtyři
cigarety chutnaly jako populární vepřové maso a zephyry
Zavolal jsem pro dvacet dám, tak levné, mohu si je dovolit

 

Já jsem vedle Leona
osmnáct let záměrů dívky
dlouhé řasy byly česané větrem omylem deštěm
po celém světě, nikoli v Poznani
blíže k Lublinské Varšavě

 

jdou za nás, je čas pro nás
jsme zalomili utírání náhubků
diskotéka, fena, modrý kohout
malé dva tupé psy, bílé na zkřížené kosti

 

v kaleidoskopu hlavy kolotoče
páv s tisíci barev, sleď, podívej se na mozek
oko se dívá na běžící stránky
duha, nepočítám hvězdy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 grudnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca