wiem - było
słyszałam jak bije
wiedziałam
jak - dobre przynosi śniadanie
i zdrowy sok piję
pulsuje
masuje i pika - ten dotyk nigdy nie boli
tak dobrze i pięknie
żyję
pod sercem cieplutko i słodko
więc - rosnę i w raju buszuję
pływam i fikam w lewo i prawo
to znak
że - jestem i czuję
i czekam
na maj w listopadzie
już - blisko
zobaczę obłoki i jasne słońce zaświeci
i ciepła dłoń matki i ojca przytuli
owoc miłości - najsłodszy
malutki
na próżno - goło i zimno
mrok i kołyska wysłana urwiskiem
i lot - najbliższy
skończony
nie - moje to niebo z gwiazdami
i tamta
chata ścielona cierniami
moje kamienie i gruz
i moje pokoje anielskie
białe
tam - troje czeka
zaprosi
tak samo - zamknięte i przerażone
niewinne
oczy
21 grudzień 2018