montaż

Marek Kielgrzymski

kobiety ach jakie kobiety!

wydmuchują nos

przychylność roślin onieśmiela

grunt

abażury mgieł

 

krótkie chwile milczenia

po kolejnych zdaniach

być może wrócimy do początku

 

U źródeł wielkiej rzeki Świt

ślady w mule rozpoznawanie twarzy

 

jest moment w życiu człowieka

który wszystko odwraca

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim