żywe morze znikające
molekuły blasku denne
oczadziały wibrujący
rytm pobieżny zstępujący
dech skwarliwy piaskokusy
i rozpiętooki dywan
wobec płaszczyzn przenikalnych
nad akwenem granatrumnym
tętent fal rozkołys płynny
kropel gniazda bąbelkowe
jestem w lśniennym oczarowie
w żywym morzu znikającym