motywy powtarzalne

Marek Kielgrzymski

żywe morze znikające

molekuły blasku denne

oczadziały wibrujący

rytm pobieżny zstępujący

 

dech skwarliwy piaskokusy

i rozpiętooki dywan

wobec płaszczyzn przenikalnych

nad akwenem granatrumnym

 

tętent fal rozkołys płynny

kropel gniazda bąbelkowe

jestem w lśniennym oczarowie

w żywym morzu znikającym

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim