sytość

Marek Kielgrzymski

Nie mam pętli na szyi

światło spływa szczodrze

myśl w inkunabułach

wartko kołowroci

 

zupa szemrze jest Dzisiaj

 

Jeśli nie mówimy

to milczenie syte

spełnia lekko czas miękki

 

i w warkoczach dywanu

onomatopeicznie

stulam sytość bezpieczną

twarzą kwiatostanu

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim