tu

Marek Kielgrzymski

Dotyk zwierząt

wewnątrz kuli

którą stworzyło światło

woda

i powietrze

 

cienka nitka dźwięku

trawy

i horyzontu

 

Na nowo uczę się

oddychać

gruntuję porcelanowy brzeg

 

nie ma mnie

wokół siebie

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim