wędrówka (pęknięcie)

Marek Kielgrzymski

skowyczące lasy

Polski karmiącej

łyskami jezior

niespożytym ruchem centrów

 

pęknięcie

które przez całe życie

przepuszcza krew

do ziemi

niczyjej

 

rdza

na dnie uroczyska

kiedy dostrzegam

trop

 

wreszcie zielenieje szlak

wędrówka

rozpoczyna się każdej nocy

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim