urodzinowy nóż

Marek Kielgrzymski

kawałki tortu pod powiekami

uwierają kiedy mówisz: świat to truchło

wariacje na temat prywatnych ewangelii

nie otwieram ust brnę w zachwyt

powiedzieć powiedzieć że to szwindel uczuć

handlujesz zdrajco miłością!

stręczycielu głów ptasich

prowokujesz wypadki drogowe

osiem katastrof lotniczych we mgle

wysłałeś ją by zabijała bogini zemsty

życzenia dobrych snów to fałsz

to uliczna huśtawka i podłość

idziesz w złą stronę przyjacielu.

w złą stronę

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim