kapuściście oderwałbym główkę mialutkiemu...

Marek Kielgrzymski

kapuściście oderwałbym główkę

                                    mialutkiemu

ludek tu niesforny — drzazgi łamie

u prostowej Anieli — nasturcji gorzelnej

przycupnięty za progiem chełpi się zły szeląg

a mnie droga spleciona

turla w worku weny

gdzież tu mi do pracowań

żyw pośpiechu treser

agape utracjusz — świrant obeznany

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim