Pisanność Krystynowa

Marek Kielgrzymski

            K.

 

tyś jest słuchanka dni moich

wgłębosilność złoto-radośnicza

zaśmatka srebrno-głuchych godzin

pomiędzy - co na dwoje - -

babka jedność wróży

chiromancjo ty ma z liści powiek

światsłowa opalizujące stręczysz

w okołosłuchanicach utulona

ze Scatmanem za brat pan

cóż ja bym teraz bez cię z głowy trefił - -

wierszoklatki smutniste - ołowianki skisłe

tapczanowe chluśności

mazerunki blade - - -

   jam udojniec płochy

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim