Zarys perspektywy A4

Marek Kielgrzymski

Pierwszy guzik.

Gorset osypuje się. Idziemy ulicą Kwietną. Kwitną kwiaty

kasztanowca. Krzyż na suficie. Znaczy

banderola nicości. No i co z tego. Medal

dostaniemy za cierpienie. Gówno nie medal!

Obrazy są we mnie. No więc przechodzimy

ten krawężnik. Pole widzenia zamyka

perspektywa. Medal dostanę za

zarys perspektywy A4.

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim