W 1954 roku A.Bursa wspominał o sarnach w matecznikach złotych...

Marek Kielgrzymski

W 1954 roku A.Bursa

wspominał o sarnach w matecznikach złotych,

obecnie śmigłowce przeczesują Puszczę Białowieską

i zagraża nam ostracyzm.

Zanieczyszczenie języka wzrasta a mimo

technicznych środków

uzupełniania egzystencji coraz trudniej

dogadać się z borsukiem i tchórzem,

które siedzą w nas.

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 22 grudnia 2018
anonim