Grzechy wysypane spod sutanny.
Chleb łamany na wysypisku.
Winy odkryte w zakrystii.
Wstyd...
Dotykali miejsc zakazanych.
Dzieci użyto niegodziwie.
Pohańbiono świątynię.
Wstyd...
Pękły śluby czystości.
Nieczystych spowiadał szpicel.
Wiernych upiło wino prałata.
Wiernym darują winy za kupione odpusty.
Ręka, ręką przykryta.
Powaga czernią udawana.
Biedny z bogatym ufundowali zbytek dla mnicha.
Wstyd...
Anatema wisi w powietrzu.
Duszno od dymu kadzidła.
Do 2001 roku obowiazywała instrukcja ukrywania przypadków pedofiii w kosciele.