będę ci...

Grzesiek z nick-ąd

Będę ci czytał Poświatowską,
a ty w fotelu zamyślona,
tak jakby anioł z kolan powstał
i wziął oboje nas w ramiona.

I na swych skrzydłach lawendowych
uniósł, gdzie dwoje zwykłych ludzi,
zwykłymi słowy świat opowie
i już w tym świecie się nie zbudzi.

Będę cię śnił na skraju ramion,
ty będziesz obok ufność śniła,
i tak się będzie nam kochało
jakby to była pierwsza miłość

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 23 grudnia 2018
anonim