życzenia na prawie szczęście

Grzesiek z nick-ąd

Wszystkim poetom, żeby pióra
na posterunku zawsze stały,
no a poetkom poniektórym,
żeby za pióra się trzymały.

Czytelnikowi dużo wzruszeń,
( wrażliwość przecież nie umniejsza)
no i niech wreszcie się okaże,
że najważniejsze tu są wiersze.

A wierszom życzę tyle ciepła,
żeby czytelnik wraz z autorem
mogli przez święta się opieprzać
zmieniając życie w metaforę.

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 25 grudnia 2018
anonim