Literatura

z tatą (wiersz)

Yaro

wysłuchał
okrył nadzieją 
przytulił do piersi 

z pastucha najlepsze robił łuki 
strzały trafiały tam gdzie trzeba

 

kilka lat później
celem były dziewczyn serca
rad udzielał i w tym temacie

 

teraz śpi 
ktoś pozwolił mu zasnąć
sam jak włosy na głowie

 

czekam dni by spojrzeć mu w oczy
na pewno czeka
mam coś dla niego

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 28 grudnia 2018, 17:47
Więcej niż przesłanie. Oceń mój !
Markus 29 grudnia 2018, 03:48
B. Dobry, niezłe skróty myślowe
Yaro
Yaro 29 grudnia 2018, 12:58
Dziękuję Markusie...
Figa
Figa 18 stycznia 2019, 01:04
Nie pasuje mi "sam jak włosy na głowie", dla mnie to błąd logiczny który mnie wykopał z rytmu. Bo poza tym jest tekst jest bardzo czuły.
przysłano: 28 grudnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca