Zwierz noworoczny

Konrad Koper

Błyszcząca Efemeryda mająca :

głowę i ręce ludzkie, skrzydła orła, tułów konia i sokoli wzrok,

trzyma laur, miecz, kaduceusz i róg obfitości.

 

Niech zagości ona u nas w nowym roku!

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 stycznia 2019
anonim