zapamiętać choćby jeden dzień życia
chwile to przystanki w kolejce po chleb
kładą kłody ci co nie mają szans
oczami spojrzeć śmierci w oczy
po każdym kroku zostawić ślad
zmrok przykrywa to co zabrał dzień
żyj sobie sam bo nikt nie podpowie
kiedy przyjdzie strażnik czasu
sposobem dobrze być i żyć w cieniu
nie wychylać głowy zza rogu