obroty

Jacek JacoM Michalski

 

z jednego serca niejedna miłość

dodaje nie ujmuje mimo różnic

ramię w ramię chadza samotność

tyle kolorów skrzydeł ile powietrza

ciemność pieści wszystkie barwy  

zieleń oczu w błękicie oceanów

stojąc w progach drzwi do drzwi

potrzeba wspólnoty nie łańcuchów

albo zupełnie niczego  

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 3 stycznia 2019
anonim