Literatura

~ BŁĘDNI RYCERZE (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

        ~ BŁĘDNI RYCERZE

 
Spod przyłbic ciemnych okularów
patrzą na mnie chmury
zachodzących oczu
zmęczonych płytkością życia
fobistycznych ludzi
 
Przypominają bezszelestne cienie 
pęczniejących odwłoków
zgłodniałych potworów
które wściekle kąsają
ludzkich dusz tłumy
 
Obdzierają ze skóry nadzieje
rozpiętych na krzyżach miłości
pakują w czarne folie
sny żyjących za długo
w różowych okularach
 
Bo oni w oczach troglodycich
wyglądają tylko pozornie
na pieczołowicie szczęśliwych
błędnych rycerzy
w każdej chwili ziemi niczyjej
 
…  czy jeźdźców apokalipsy 
z nadbagażem skradzionego czasu ?
 

⊰Ҝற$⊱………………………………………………Toruń ~ 3 stycznia '19

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 3 stycznia 2019, 21:49
Bardzo obrazowy…
przysłano: 3 stycznia 2019 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca