taki bok

Irena Świerżyńska

szukasz raju 

jak 

stoisz chodzisz biegniesz

jesteś

 

On przy tobie często bryka

jeszcze chce

dziś

choć ze mną

 

już - muzyka gra do tanga

jutro nie wiem

jak

zaśpiewa

pewnie winna będę ja

jak -  zawsze

 

to - nie tak

nie taki  -  krok do przodu

trzeba

tyłem i daleko

zostaw bok

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 stycznia 2019
anonim