~ OSIEMKROĆ Z PO STOKROĆ… CZYIM

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ OSIEMKROĆ Z PO STOKROĆ… CZYIM
 
Czy'im darem tęcza cierpliwa
czy'im niecierpliwy wiatr
czy'im odwaga i strach
a czyim… rozkosz Yin z Yang
 
Czy'im słodycz marzeń tuberozy 
czy'im magia ciszy i dźwięk
czy'im róż czerwień i biel
a czyim… łzy brzozy
 
⊰Ҝற$⊱………………………………………………Toruń ~ 4 stycznia '19  

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 6 stycznia 2019
anonim