patrzył na mnie
( drżały mi ręce )
preżyłam sie jak kotka
popatrz na mnie
patrz - jaka jestem
wspaniała
- cała twoja
z taką czułością
z radościa
uwielbieniem
(tak, własnie tak patrzył)
usmiechał się
do mnie
a jego oczy
były takie ciemne...
później
ujrzalam pożądanie
(drżałam cała)
ogniki
płonące
tylko dla mnie
na samym końcu
zobaczyłam smutek
(brązowe morze
wypełniło się
łzami)
i przytulił mnie wtedy
teraz wcale
nie patrzy